Børn med handicap

Børn med handicap dækker vidt og bredt. Og uanset om du har et barn med fysisk- eller psykisk handicap eller et barn med kroniske lidelser, er I med god sandsynlighed omfattet af målgruppen, hvor der er støtte og hjælp at hente fra kommunen.  

Dog kan det hurtigt føles komplet uoverskueligt og som en by i Rusland, når du vover dig ud i systemet, for der er meget administration og mange mennesker, der skal samarbejdes med. Også mennesker, du helst ville være fri for. For ikke at snakke om de alt for mange regler og paragraffer, der er vanskelige at forstå – og gør det ekstra svært at navigere hurtigt og nemt gennem systemet.

Manglende vejledning

Mange familier oplever, at de får for lidt eller for sen vejledning, når de har et barn med handicap. Det er også årsagen til, at alt for mange familier ikke får den rette hjælp i tide eller i værste fald slet ikke får hjælp. 

Hårdt forløb

Derudover bliver et forløb hurtigt tidskrævende og energidrænende, for der er mange detaljer at holde styr på. Ofte oplever jeg, at forældrene bruger alt for meget tid og ressourcer på administration. Tid, som de I stedet burde bruge på deres barn med handicap og potentielt resten af familien.  

Et komplekst system

Lovkomplekset er stort, når du har et handicappet barn. Kæmpe stort. Og der vil højst sandsynligt kun være en lille brøkdel af systemet, der er relevant for dig. 

Men de områder, du vil især kommer til at høre om er nedenstående 6 begreber, som du kan klikke på og læse mere om.

Børn med handicap

Brug for hjælp?

Vil du spare tid og tårer?

Vil du hjælpes den rette vej og slippe for alt for meget bøvl og bekymringer? Jeg gør det nemt og overskueligt og ved præcist, hvilken retning du skal gå, så du og dit barn får den bedste løsning.