Familieområdet

I nogle familier opstår der flere vanskeligheder end hos andre. Det kan slå den ellers kendte dagligdag godt og grundigt i stykker. For opstår der bekymring for barnet hos enten fagpersoner eller private kan en underretning komme på tale. En underretning kan i bedste fald være din indgang til hjælp.

Et komplet uoverskueligt system

Selvom det kan være en indgang til hjælp, kan det også blive starten på et uoverskueligt labyrint løb, for systemet og procedurerne kan være håbløse at finde rundt i, og der findes sjældent en enkelt opskrift på en nem og sikker vej igennem systemet.

Samtidig er der sikkert en masser følelser på spil, som gør situationen ekstra svær. Og jeg ser ofte, at samarbejdet mellem kommunen og forældrene går i fisk. 

photo of mother and child

Er du i kommunens søgelys?

Sådan en omgang i kommunens søgelys bliver hurtigt stressende for dig som forælder. Specielt, når man som forældre får besked om, at nogen vil sende en underretning eller måske allerede har gjort det. Det bliver pænt angstprovokerende. For ikke at sige svært at gennemskue hvad, der er hvad. 

Du bør vide, hvordan du bedst samarbejder med forvaltningen, og du bør være åben for, hvordan dit barn bedst kan hjælpes. 

Er du ikke allerede dus med følgende begreber inden for familieområdet, bliver du det højst sandsynligt:

  • Børnefaglig undersøgelse
  • Forældrekompetenceundersøgelse
  • Handleplan
  • Familiebehandling
  • Kontaktperson
  • Aflastning

I mange tilfælde er der god sparring at hente på diverse platforme og forum online, men du vil også opleve dem, der ikke har helt styr på detaljerne og alligevel glædeligt deler ud af deres viden. Så pas på med at lytte til de forkerte råd – det kan føre til ekstra bøvl og føre din sag og samarbejdet med kommunen/forvaltningen i den gale retning. 

Brug for hjælp?

Vil du spare tid og tårer?

Vil du hjælpes den rette vej og slippe for alt for meget bøvl og bekymringer? Jeg gør det nemt og overskueligt og ved præcist, hvilken retning du skal gå.